Diender in naam van de koning(in)

Diender in naam van de koning(in), memoires van de loopbaan bij de politie van Ed Jissink over de periode 1967 - 2010, Uitgeverij Aspekt, 2022, ISBN 9789464628678, prijs € 34,95

Deze website beschrijft uitsluitend publicaties van mijn hand. Voor een publicatie van iemand anders maak ik een uitzondering: Diender in naam van de koning(in), memoires van de loopbaan bij de politie van Ed Jissink over de periode 1967 - 2010. Dit boek met de lange naam kwam in de zomer van 2021 door een toeval op mijn weg. Een bevriende buurman vroeg mij te kijken naar een hoofdstuk uit het manuscript van zijn oud-collega Ed Jissink. Ik las het hoofdstuk, gaf mijn niet mis te verstane commentaar en vervolgens hing ik meer dan een half jaar lang in de zelf gesloten boeien. Het manuscript telde meer dan 200.000 woorden, ik heb ze allemaal in mij opgenomen, doorgekauwd en teruggelegd, voorzien van mijn commentaar en mijn verbetersuggesties. Herschreven heb ik het boek niet, heb ik de auteur een paar keer verzekerd. Maar wel een onmisbare bijdrage geleverd aan het leesbaar maken van dit boeiende, leerzame en humoristisch geschreven politie-epos. Hoe een jonge man in aanraking komt met het politievak en daarin doorgroeit. En hoe die professionele, vaak naar binnen gerichte en gesloten organisatie in de loop van de decennia verandert. Niet in het minst door toedoen van deze politie-agent en schrijver, voeg ik er graag aan toe.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die kennis wil maken met de politie-organisatie en de politiemensen, beschreven van binnenuit.  

Maak jouw eigen website met JouwWeb