Voetsporen Op schrijverspad door het land van de grote rivieren

In dit literaire lees- en wandelboek door het Gelderse Rivierengebied schrijft Wim Huijser over schrijvende wandelaars en wandelende schrijvers uit de negentiende, twintigste en eenentwintigste eeuw. Het betekende mijn eerste contact met de productieve schrijver-publicist en wandelaar Wim Huijser die toen in Valburg in Huis De Mellard woonde. In dit rijk geïllustreerde, voor het gebied tussen de Rijn, Linge, Maas en Waal unieke overzichtswerk bespreekt Wim Huijser Faust aan de Waal, De barokjager en De gelukkige roofvogel. In de aanloop tot dit boek kon ik Wim Huijser ruim voorzien van tips, verwijzingen, voorbeelden en publicaties.

Voetsporen Op schrijverspad door het land van de grote rivieren Uitgeverij Blauwdruk ISBN 9789075271768, prijs € 24,90

Fragmenten:

Hij (Noud Bles) tekent in de barokjager niet alleen een scherp tijdbeeld van de vroege jaren tachtig, maar geeft in tal van fragmenten ook gedetailleerd het landschap weer ter weerszijden van de Waal ter hoogte van Nijmegen en het dorp Lent.

 

Ook Bles' passages over de in de pen zijnde Waalspron en de gewijzigde loop van de rivier zijn , inmiddels dertig jaar later, actueler dan ooit. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb