Venus Lorelei Waaldijk

Venus Lorelei Waaldijk, 1989, Stichting Beeldende Kunst Gelderland Arnhem
ISBN 9051520492

In 1989 bracht de Stichting beeldende Kunst Gelderland de serie Gelderland in proza, poëzie en prenten uit. In deze bibliofiel uitgevoerde reeks verzorgde ik het korte verhaal Venus Lorelei Waaldijk waar beeldend kunstenaar Angelique Lips een meerkleuren zeefdruk bij maakte. Deze publicatie verscheen in een oplaag van 120 stuks.

Het verhaal vertelt de belevenis van een ingenieur van Rijkswaterstaat tijdens zijn tocht over de dijk langs de Waal in het kader van een van de vele dijkverzwaringen.

Fragment: Bloedrood hing de zon boven Nijmegen. In een scherpe bocht van de dijk langs de Waal raakte een auto uit haar koers, doorbrak de omheining in de berm, wipte op, buitelde langs de helling en bleef liggen aan de voet van het talud, de nog draaiende wielen boven. Het rivierwater droop van de ramen, de zon ging onder, een reiger daalde en waterhoentjes kozen het land. De volgende dag vond men de wagen leeg, portieren open. Er begon een onderzoek. Geen lijk spoelde aan, schippers dregden vergeefs.

Niet meer verkrijgbaar

Maak jouw eigen website met JouwWeb